Santanyí
L’Ajuntament i Es Baluard signen un acord per col·laborar conjuntament sobre la figura de Fabrizio Plessi i la seva relació amb Mallorca
Fa anys que des de l’Ajuntament de Santanyí s’aposta per desenvolupar i donar suport a l’activitat cultural, tant del municipi, com de tot allò que estigui al seu abast.
ajsantanyi.net 26/09/2018 - 12:28:14

L’Ajuntament i Es Baluard signen un acord per col·laborar conjuntament sobre la figura de Fabrizio Plessi i la seva relació amb Mallorca

Fa anys que des de l’Ajuntament de Santanyí s’aposta per desenvolupar i donar suport a l’activitat cultural, tant del municipi, com de tot allò que estigui al seu abast. I un dels projectes que té damunt la taula és la rehabilitació del Centre d’Interpretació d’Art i Tecnologia Audiovisual s’Abeurador, que contindrà l’Espai Plessi, dedicat a l’artista italià Fabrizio Plessi qui fa més de 20 anys que té residència a Santanyí i on ha creat moltes de les seves obres.

Des de la regidoria de Cultura s’espera que l’edifici de s’Abeuraor es converteixi en un espai de trobada d’artistes, tant locals com de fora, i per organitzar activitats i projectes per dinamitzar la cultura i l’art al municipi.

Precisament amb aquest esperit de difusió, l’Ajuntament de Santanyí i la Fundació Es Baluard han signat un acord de col·laboració per tal de reforçar el Centre d’Interpretació s’Abeurador i l’Espai Plessi. El reconegut artista italià és present a la Col·lecció de Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. D’aquesta manera, es treballarà en comú per posar en marxa la idea i el projecte Fabrizio Plessi, 30 anys creant a Mallorca, connectant els punts culturals de Palma i Santanyí. El document de col·laboració ha estat signat per la Directora de la Fundació Es Baluard, Nekane Aramburu, i el batle de Santanyí,Llorenç Galmés, dimarts 25 de setembre a la biblioteca del museu. Segons ha explicat el primer edil del consistori santanyiner, “per a nosaltres té un gran valor rubricar un acord com aquest amb una institució com la Fundació Es Baluard. Fa molt de temps que des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí fem grans esforços per impulsar l’activitat cultural al municipi. Només l’any passat es van organitzar més de 200 actes culturals a Santanyí, per això, poder comptar amb l’ajuda de la Fundació per tirar endavant el projecte del Centre d’Interpretació s’Abeurador, és una notícia importantíssima”.

Al document signat, la Fundació Es Baluard es responsabilitza de la direcció científica i del comissariat de Nekane Aramburu del projecte dedicat a Plessi a s’Abeurador, mentre que l’Ajuntament n’assumirà l’execució, que s’espera que estigui enllestit al març de 2019. La regidora de Cultura, Ricarda Vicens, també s’ha mostrat molt satisfeta de que hagi arribat aquest dia; el consistori feia mesos que preparava l’acord, i espera que amb aquest impuls inicial, el Centre d’Interpretació de s’Abeurador esdevingui un lloc de trobada, no només per als veïnats i artistes del poble, sinó que estigui obert a qualsevol projecte cultural nacional internacional.

 

Reciente
Visto
Comentado