Santanyí
Santanyí vol millorar l’accessibilitat de les seves platges col·laborant amb l’ONCE
La batlessa del municipi s’ha reunit amb la direcció de la delegació territorial de Balears a qui també ha proposat dedicar un cupó al nucli costaner de Cala Figuera.
ajsantanyi.net 18/09/2019 - 08:27:14

Santanyí vol millorar l’accessibilitat de les seves platges col·laborant amb l’ONCE

La batlessa del municipi s’ha reunit amb la direcció de la delegació territorial de Balears a qui també ha proposat dedicar un cupó al nucli costaner de Cala Figuera

El municipi de Santanyí s’ha proposat tenir les platges i cales més accessibles amb algun tipus de discapacitat per la pròxima temporada turística. Per això, la batlessa del municipi, Maria Pons, i el regidor de Turisme i Platges, Rafael Batle, s’han reunit amb la Presidenta del Consell Territorial i el Delegat Territorial de l’ONCE, Maria Carme Soler i Josep Vilaseca, per demanar assessorament sobre quina seria la millor manera per facilitar els accessos a les persones invidents. Actualment, moltes de les platges dels 33 quilòmetres de costa del municipi ja estan preparades perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin arribar a l’aigua i banyar-se. Però l’equip de govern municipal està decidit a ser un referent en l’accessibilitat a les seves platges.

Segons ha explicat Maria Pons, “estem decidits a anar una passa més enllà perquè la nostra costa sigui apte per a tothom. Rebem milers de visitants cada any, i tenim residents amb necessitats que s’ha de cobrir, i per això hem volgut xerrar amb la Delegació Territorial de l’ONCE, perquè ells ens sabran dir què fa falta i com ho hem de fer”. Després de la primera presa de contacte, s’estudiarà la instal·lació de plànols amb relleu de les platges perquè les persones cegues es puguin orientar i saber quins són els millors punts d’accés, així com codis QR amb informació sobre el municipi i els diferents llocs d’interès, i també oferir un servei d’ajuda personal a l’hora d’arribar a les platges i a l’aigua. S’estudiaran aquestes i d’altres mesures perquè siguin incloses en el plec de condicions dels diferents concursos d’explotació de platges de Santanyí de la pròxima temporada turística.

La trobada entre els representants de l’Ajuntament de Santanyí i els de l’ONCE també ha servit per traslladar la proposta perquè el nucli de Cala Figuera sigui el protagonista d’un cupó, com ja va ser es Pontàs de Cala Santanyí l’any 2017. De la mateixa manera, el consistori també ha manifestat el seu interès perquè en ocasions especials, com la Fira d’Octubre i similars, es facin itineraris perquè la ciutadania pugui experimentar com és moure’s per un poble amb problemes per veure-hi, amb cadira de rodes o la mobilitat reduïda.

 

Reciente
Visto
Comentado