Santanyí
Tancat l’accés per als no residents a Cala s’Almunia
Des del dia 1 de juny, torna a entrar en vigor la restricció de circulació de vehicles per evitar col·lapses una vegada permès l’entrada a les platges
ajsantanyi.net 03/06/2020 - 08:01:23
Tancat l’accés per als no residents a Cala s’Almunia. Des del dia 1 de juny, torna a entrar en vigor la restricció de circulació de vehicles per evitar col·lapses una vegada permès l’entrada a les platges  

Un any més, a partir del primer dia del mes de juny, l’Ajuntament de Santanyí ha restringit al trànsit rodat el carrer de s’Almunia. Només podran accedir-hi els veïnats del municipi santanyiner, i els visitants podran utilitzar l’aparcament gratuït situat just a l’entrada de Cala Llombards.
 
Encara que encara no puguin arribar turistes de fora de l’illa, el consistori ha mantingut la mesura que ja va implantar fa uns anys per garantir la seguretat, així com la tranquil·litat dels veïnats i propietaris de Cala s’Almunia.   Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “la nostra responsabilitat és assegurar que els serveis com la recollida de fems o si per desgràcia ha d’entrar una ambulància, puguin passar sense problemes.
 
Al mes de maig ja vàrem tenir una incidència amb un camió que no tenia prou espai, i tot i que encara no hi arriben turistes de fora de l’illa, pensem que és necessària la restricció. Tenim la zona d’aparcament de Cala Llombards des de fa dos anys, on hi ha espai per als qui vulguin visitar la zona, i des d’allà es podran desplaçar a peu”.  
 
Com bé ha explicat la batlessa, els qui vulguin visitar el Caló des Moro o s’Almunia, hauran de fer el trajecte d’aproximadament un quilòmetre i mig a peu. Segons ha comunicat el Consorci de Transports de Mallorca, depenent del Govern de les Illes Balears, per ara no es posarà en marxa el servei de busos llançadora des de l’aparcament a les populars platges del municipi de Santanyí.
 
El motiu és el canvi de paradigma provocat pel coronavirus COVID-19, i fins que la situació no estigui completament normalitzada, no es plantejarà la possibilitat de restablir el servei.  L’anunci de l’entrada en vigor de la restricció ja ha estat publicada al BOIB i la Policia Local de Santanyí serà l’encarregada de controlar els accessos, així com de posar la barrera que només podran passar els residents.

Reciente
Visto
Comentado