El PI
El Pi reclama a AENA que no incrementi les taxes aeroportuàries pel bé dels habitants de les Illes Balears
La formació regionalista demana la gestió dels ports i els aeroports de les Illes Balears.
el-pi.com 05/08/2023 - 15:42:19

El Pi reclama a AENA que no incrementi les taxes aeroportuàries pel bé dels habitants de les Illes Balears

La formació regionalista demana la gestió dels ports i els aeroports de les Illes Balears.

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSreclama a AENA que no incrementi les taxes aeroportuàries als aeroports de les Illes Balears. “Els habitants de les Illes Balears notenen el perquè haver de pagar més per desplaçar-se a la península. Ja basta bé el que pagam”, ha assegurat el president de la formació regionalista Tolo Gili en referència a l’anunci de l’ens aeroportuari d’incrementar les taxes dels aeroports.

AENA i l’Estat han de recordar que els habitants de les Illes Balears només tenen dues maneres de sortir de les illes i no pot ser que cada vegada apugin més les taxes i s’incrementi el preu dels bitllets”, explica Gili. “És un greuge comparatiu amb la resta de territoris d’Espanya”.

Ara volen incrementar les taxes dels aeroports de les Illes, però Europa també vol imposar la taxa verda per agafar l’avió. Els habitants de les Illes han d’estar exemptes de pagar aquestes taxes perquè és l’única manera de desplaçament que tenim”, insisteix Gili. “No podem agafar cotxe i recórrer de punta a punta la península”, recorda, “hem d’agafar avió o vaixell per sortir de les Illes”.

Per això, les persones que viuen a les Balears no han de pagar aquestes taxes. Això seria més fàcil de resoldre si el Govern de les Illes Balears tengués la paella pel maneg i pogués decidir”, explica Gili. “Per això, reclamam també a l’Estat la gestió dels ports i aeroports de les nostres illes. A part, tendríem poder de decisió per regular els avions i vaixells que entren a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera”, ha sentenciat Gili.

 

Reciente
Visto
Comentado