Això es tradueix en que durant l’estiu, hi pot haver més de 200 descàrregues cada mes
Cala d’Or demana una solució per acabar amb les males olors de la depuradora. És la única instal·lació del sud de Mallorca preparada per al tractament dels residus de pous negres
Situada a la sortida del nucli, en direcció a Porto Petro, i sumat al creixement del poble dels darrers anys, ha fet que les zones habitades estiguin de cada vegada més a prop del focus del problema.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/09/2018 - 03:58:00
Les altres opcions de més a prop són Manacor o Palma; la resta de depuradores de la comarca del Migjorn no tenen les instal·lacions adequades o simplement aquest equipament no està obert.

Cala d’Or demana una solució per acabar amb les males olors de la depuradora. És la única instal·lació del sud de Mallorca preparada per al tractament dels residus de pous negres, cosa que agreuja el problema. Des de que va començar l’estiu, l’Ajuntament de Santanyí ha rebut reiterades queixes de veïnats de Cala d’Or pels problemes que generen les males olors que provenen de la depuradora.

Situada a la sortida del nucli, en direcció a Porto Petro, i sumat al creixement del poble dels darrers anys, ha fet que les zones habitades estiguin de cada vegada més a prop del focus del problema. Però la situació s’agreuja amb l’augment de la població durant la temporada turística, i des del consistori no s’hi pot fer res perquè la gestió de les depuradores és competència del Govern de les Illes Balears.

A més, hi ha un nova qüestió que han detectat els veïnats, i que l’Ajuntament ha confirmat: l’única depuradora de la zona sud de Mallorca on es pot fer tractament dels residus dels pous negres, és la de Cala d’Or. Les altres opcions de més a prop són Manacor o Palma; la resta de depuradores de la comarca del Migjorn no tenen les instal·lacions adequades o simplement aquest equipament no està obert.

Això es tradueix en que durant l’estiu, hi pot haver més de 200 descàrregues cada mes, amb l’agravant que pot ser a qualsevol hora del dia, ja que les empreses autoritzades poden accedir a les instal·lacions segons les seves necessitats. A més, els tècnics municipals de Medi Ambient de l’Ajuntment de Santanyí adverteixen que aquest és un dels processos que més mala olor pot generar, i que per això els veïnats ho pateixen a qualsevol hora del dia.

La batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbra Xamena, ha posat en coneixement de la situació a la Conselleria de Medi Ambient i a l’Agència Balear de l’Aigua (ABAQUA), qui són els responsables de la gestió de la majoria de depuradores de Balears. Segons Xamena: “Cala d’Or, juntament amb Manacor i Palma, són els municipis de més a prop del sud de Mallorca que estan preparades per al tractament de residus de pous negres. Però les empreses especialitzades de la zona venen aquí a buidar els camions; és a dir, els veïnats de Calam d’Or som els que patim els problemes de tot el Migjorn de l’illa. Per això demanem a la Conselleria que intervingui i que habiliti més punts de descàrrega a d’altres depuradores com les de Felanitx, Campos o Llucmajor”.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado