Dentro de unos minutos el Consell explicará los detalles de las inversiones
El Consell de Mallorca destina 23 millones de euros para arreglar las carreteras del Llevant en Sant Llorenç, Manacor, Artà, Son Servera
Por la información que hay de las carreteras cortadas, hay varios puentes, al menos ocho tramos importantes sin asfalto ni firme, decenas de kilómetros sin recogida de aguas pluviales, paredes secas, etc.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/10/2018 - 12:36:05
Hay puentes y carreteras que se harán por contratación urgente ineludible, no se puede esperar a la tramitación ordinaria. El interés general obliga abrir al tráfico rodado cuanto antes las carreteras.

El Consell Insular de Mallorca ha realizado una primera valoración de los daños e infraestructuras más urgentes en puentes y carreteras después de las inundaciones en el Llevant de Mallorca (Sant Llorenç, Son Servera, Manacor, Artà, Capdepera) y habilitará con carácter de urgencia 23 millones de euros, dos actuaciones inmediatas, con la intención de reparar todo lo roto y aprovechar para rehabilitar lo deteriorado.

El equipo de trabajo del presidente Miquel Ensenyat aprovechó la visita a la zona cero para analizar y presupuestar todo lo más urgente y conocer la cantidad necesaria mínima y la disponibilidad de la institución insular. Hay puentes y carreteras que se harán por contratación urgente ineludible, no se puede esperar a la tramitación ordinaria. El interés general obliga abrir al tráfico rodado cuanto antes las carreteras, y que estás vuelvan a ser seguras.

També ha anunciat que es reunirà amb els batles dels municipis afectats per conèixer de primera l’estat de les infraestructures per començar a fer feina en la seva reconstrucció.

Dentro de unos momentos el Consell explicará todos los detalles de las inversiones y nosotros a continuación de esta información de urgencia pondremos los datos pormenorizados. Sin embargo decimos que la cantidad será de 23 millones de euros y un primer presupuesto de urgencia. Por la información que hay de las carreteras cortadas, hay varios puentes, al menos ocho tramos importantes sin asfalto ni firme, decenas de kilómetros sin recogida de aguas pluviales, paredes secas, etc. Retirada de piedras en la calzada.

L’Ajuntament de Capdepera declara tres dies de dol a causa de la tragèdia viscuda al municipi i als pobles veïnats d’Artà i Sant Llorenç. L’Ajuntament de Capdepera ha decidit declarar tres dies de dol, des d’avui i fins dissabte ambdós inclosos, com a solidaritat amb els gabellins que s’han vist afectats per les inundacions de dimarts passat i amb els pobles veïnats d’Artà i Sant Llorenç. Per aquest motiu, els actes prevists per aquest cap de setmana es modifiquen.

Per una banda, els actes de divendres 12 i dissabte 13 (III Trail gabellina, Nit de tapes, Campionat d’Espanya de Marxa Nòrdica, Paella i Verbena marinera) queden suspesos. Per altra banda, la XVII Mostra de la Llampuga de diumenge 14 es desenvoluparà tal i com estava prevista però sense representació política ni inauguració institucional. D’aquesta manera a les 12h del migdia s’obrirà la fira fins a les 16h i de les 18h fins a les 22h.   

El Consell de Mallorca posa en marxa una sèrie d’actuacions a la zona del Llevant de Mallorca. Miquel Ensenyat ha presidit avui matí un Consell Executiu urgent que ha aprovat un decret d’emergència mitjançant el qual s’han adoptat una sèrie de mesures per pal•liar els danys produïts a la zona de Llevant. El president acompanyat dels consellers i conselleres responsables dels departaments de Medi Ambient, Desenvolupament Local, i Territori i Infraestructures ha explicat en roda de premsa les actuacions que la institució durà a terme per pal·liar la situació dels municipis afectats per les inundacions del passat dimarts al llevant mallorquí.

La consellera executiva de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha donat compte de les actuacions que es realitzaran a les infraestructures afectades per les inundacions del passat dimarts en aquella zona. La consellera ha explicat que les inundacions «han afectat pràcticament a totes les carreteres de la xarxa viària del Llevant de l’illa, i de manera molt quantiosa». Durant aquest dimecres han arribat a estar tallades al trànsit fins a 17 carreteres i s’han hagut de fer actuacions en un total de 22 carreteres. El resultat és que aquest dijous ja només resten tancades 4 carreteres: Ma-12, Ma-4041, Ma-4042, Ma-4023. A aquestes vies s’afegeix el tall del carrer que travessa el centre de Sant Llorenç des Cardassar.

El pressupost total que s’ha previst per a la reparació de tota la infraestructura viària afectada ascendeix a 23 milions d’euros. D’aquests, 2,7 aniran només a reconstruir el pont que es va esfondrar a la carretera Ma-12 i la reparació dels desperfectes de la resta de ponts de 5 carreteres més: Ma-4041, Ma-4022, Ma-4023, que encara resten tancades; i Ma-3331 Ma-4021, que ja s’han pogut reobrir al trànsit. L’actuació al pont de l’Ma-12 està previst que es perllongui fins a finals de desembre, mentre que les altres tres carreteres tancades es podran tornar a posar en servei en unes 3 o 4 setmanes.

Un altre punt important és la carretera de la Colònia de Sant Pere, on ara es dóna pas alternatiu pel camí de’n Carrossa, que és molt estret i no poden passar camions. La prioritat per al Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Artà és restablir aquesta via per tal que dilluns ja pugui passar l’autobús escolar que ha de dur els alumnes a Artà. No es permetrà el pas a grans vehicles, amb excepció esmentada.

La consellera ha afegit que les actuacions, que es varen començar el mateix dimarts, es faran en base a la declaració de situació d’emergència, per alleugerir al màxim el temps de licitació «ja que, d’altra manera, només de licitació, es podria torbar entre 3 i 4 mesos». La consellera ha volgut demanar paciència als conductors i usuaris de les vies afectades ja que, «tot i que treballam amb la major celeritat possible, les afeccions al trànsit seran grans» durant les obres de reconstrucció.

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha anunciat que tots els residus provinents dels ajuntaments afectats per la declaració de zona catastròfica entraran a cost zero a les instal•lacions de tractament de les concessionàries Mac Insular i Tirme. Per facilitar el flux, es recomana els afectats i afectades que es posin en contacte amb l’ajuntament per organitzar els camions de transport de residus. Els costos derivats d’aquesta entrada de residus seran assumits per Consell de Mallorca i per les empreses concessionàries Tirme i Mac Insular. Per la seva part la presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, ha explicat que l’IMAS s’ha posat a disposició del Govern i dels ajuntaments afectats els tècnics qualificats i voluntaris de l’Institut per tal de dur a terme una tasca de valoració dels danys que han patit les famílies, mitjançant un senzill qüestionari.

Així mateix el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha dit que els Bombers de Mallorca mantindran un contingent que continuarà treballant en les tasques de recerca de les persones desaparegudes i ajudant als veïnats en la neteja i recuperació de les llars. També ha anunciat que es reunirà amb els batles dels municipis afectats per conèixer de primera l’estat de les infraestructures per començar a fer feina en la seva reconstrucció. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado