Catalina Ferrer, Núria Llull, Maria Massanet, Gori Rexach, Sebastià Riutort i Beatriu Zamorano.
L’exposició “Artistes per Sant Llorenç” inaugurada aquest dijous al hall de l’Espai 36 del municipi és una proposta que uneix art i solidaritat, i presentació del llibre “La recuperació de l'arxiu del Jutjat de Pau”
Finalmenti també van poder emportar-se a casa el llibre, el qual recull totes les intervencions que es van dur a terme a contrarellotge durant aquests intensos mesos i, pràcticament, des del primer dia després..
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/04/2019 - 04:26:00
Guillem Nadal, Marc Jesús, Carles Guasch, Joan Costa, Mariano Mayol, Albert Pinya, Luís Maraver, Paca Florit, Rafa Forteza, Bel Fullana i José Manuel Menéndez Rojas formen part de l’exposició.

L’exposició “Artistes per Sant Llorenç”, inaugurada aquest dijous al hall de l’Espai 36 del municipi, és una proposta que uneix art i solidaritat, impulsada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Guillem Nadal, Marc Jesús, Carles Guasch, Joan Costa, Mariano Mayol, Albert Pinya, Luís Maraver, Paca Florit, Rafa Forteza, Bel Fullana i José Manuel Menéndez Rojas formen part de l’exposició “Artistes per Sant Llorenç”. Onze artistes que responen a les lletres que té el nom del poble i que ha reunit el comissari Antoni Torres en un projecte artístic que posa l’art al servei dels damnificats per la torrentada de l’octubre de 2018 a Sant Llorenç.

Les obres han estat creades ‘ex profeso’ per a aquesta exposició i els artistes les han cedides gratuïtament. De cada una d’aquestes onze obres gràfiques s’ha fet una edició de 70 exemplars, enumerats i signats pels artistes, que es posaran a la venda amb la intenció de recaptar més de 20.000 euros, que aniran destinats íntegrament a les persones damnificades per la torrentada.

70 exemplars, enumerats i signats pels artistes, que es posaran a la venda amb la intenció de recaptar més de 20.000 euros, que aniran destinats íntegrament a les persones damnificades.

A la selecció d’artistes que participen de l’experiència hi ha un clar predomini d’artistes mallorquins, amb un total de vuit, però el projecte també compta amb representants menorquins –Paca Florit i Marc Jesús, dos autors de gran prestigi- i de les Pitiüses –Carles Guasch, un referent de la pintura eivissenca del segle XX i XXI-. Entre els creadors seleccionats es mesclen artistes amb una consolidada trajectòria –Joan Costa, Guillem Nadal, Menéndez Rojas, Luís Maraver o Rafa Forteza- amb altres dos més joves –Bel Fullana i Albert Pinya; la primera acaba d’exposar amb notable èxit a Nova York i Albert Pinya va ser premiat a Arco 2018-.

La iniciativa també permet posar a disposició del públic les creacions d’aquest grup d’artistes capdavanters a una sala d’exposicions de la part forana, com és l’Espai 36 de Sant Llorenç, i dignificar l’obra gràfica com a obra artística a través d’una de les seves varietats artesanals, com és la serigrafia.

No és la primera vegada que el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i aquests artistes col·laboren per posar l’art al servei de la solidaritat. La iniciativa “Artistes per Sant Llorenç” beu de l’experiència d’altres mostres com Art per a la Vida 2, realitzada a favor de Projecte Home Balears, i també del projecte “Mata Ombres”, a favor de la Fundació Vicenç Ferrer.

La passada vesprada del dijous, 25 d’abril, una gran quantitat de gent s'acostà fins a l’Espai 36 per poder gaudir de la magnífica presentació del llibre “La recuperació de l'arxiu del Jutjat de Pau de Sant Llorenç (9/10/2018 – 14/01/2019)" que van dur a terme Catalina Ferrer, Núria Llull, Maria Massanet, Gori Rexach, Sebastià Riutort i Beatriu Zamorano. A més, totes les persones assistents, van poder visualitzar, a través de diverses projeccions, el material gràfic que donava testimoni de la gran tasca realitzada per tot el personal implicat.

Finalmenti també van poder emportar-se a casa el llibre, el qual recull totes les intervencions que es van dur a terme a contrarellotge durant aquests intensos mesos i, pràcticament, des del primer dia després de la torrentada. Sens dubte va ser una vesprada molt especial, ja que els nombrosos assistents van poder entendre de primera mà, la magnitud del problema al qual es van enfrontar tots aquells qui van col·laborar en les tasques de recuperació de l’arxiu.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado