Aquesta força política també va fer al·legacions al PGOU aprovat inicialment
Assemblea Antipatriarcal i Dones de Llevant: És urgent actuar i evitar que s'aprovi aquest PGOU i que un parell de persones que quasi han duit a Manacor a la ruïna aconsegueixin el seu objectiu: enriquir-se a costa dels altres
Per què aquest canvi radical d'opinió? Per què un ajuntament d'"esquerres" segueix la tònica dels ajuntaments de dretes d'afavorir els especuladors?. És urgent actuar, i evitar que s'aprovi aquest PGOU.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/07/2019 - 13:38:00
Els col·lectius feministes de Manacor seguirem lluitant per fer de Manacor una ciutat més habitable, més justa i més còmoda per a totes les persones que hi vivim. T'hi apuntes?.

Comunicació a la ciutadania de Manacor arran de la propera aprovació del Pla General. Assemblea Antipatriarcal de Manacor i Col·lectiu Dones de Llevant Manacor és un municipi amb unes normes urbanístiques antigues (any 1980) i en gran part obsoletes. Per això, el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) hauria de ser l'instrument més important per vertebrar el present i el futur de la nostra ciutat. És la manera que hauria de definir com volem que sigui l'espai, on volem que visquin les persones, on hi ha d'haver els serveis necessaris per a la comunitat i com i cap a on volem que creixi la ciutat.

El ple de l'Ajuntament de Manacor va acordar aprovar inicialment el Pla General de Manacor, el 27 de juny de 2016. Hi votaren a favor el Partit Popular de Manacor, El PI Manacor i AIPC/SYS i la resta de partits. Sabem també que s'han presentat quasi 1000 al·legacions, que ja han estat contestades per un equip tècnic contractat expressament. Però encara ningú ha rebut cap resposta. El 15 de juny es va constituir el nou Ajuntament amb el candidat de MÉS- Esquerra, Miquel Oliver, al capdavant.

Se'n recorden de l'escàndol? L'ajuntament de Manacor interposà un judici per oposar-se a aquesta valoració i finalment, després de cinc anys de litigi, el desembre de 2017, el Tribunal Suprem donà la raó.

Aquesta força política també va fer al·legacions al PGOU aprovat inicialment, demanant que no es construïssin nous habitatges més enllà de les rondes de Manacor i revitalitzar el centre, proposant que poguessin viure més persones per metre quadrat, ja que actualment amb el nou pla al nucli antic, la situació seria, aproximadament que per cada solar de 120 m² es podrà fer un habitatge, dos en el cas de 240 m² i 3 si el solar arriba als 360 m². Aquesta normativa implica que el centre de Manacor mai es podrà rehabilitar ni conservar perquè no serà econòmicament viable.

Això també implica que els propietaris d'aquesta zona, veuran com el seu patrimoni es va devaluant inexorablement i que es faran nous habitatges a les foranes mentre la col·lectivitat tendrà un centre empobrit, buit i degradat. També aquesta força política ha tengut una postura clara i reiterada en el tema de la zona verda de Torreflorida. Per fer una mica de memòria, aquesta zona està qualificada de zona verda en les actuals normes subsidiàries però incomprensiblement, un grup de persones la compraren. Devien tenir alguna expectativa de guany? Així fou: quan legalment pogueren, n'exigiren l'expropiació i demanaren 14 milions d'euros. Se'n recorden de l'escàndol? L'ajuntament de Manacor interposà un judici per oposar-se a aquesta valoració i finalment, després de cinc anys de litigi, el desembre de 2017, el Tribunal Suprem donà la raó a l'Ajuntament i valorà aquesta zona aproximadament en mig milió d'euros.

Idò bé, el grup que ara governa Manacor, el mateix desembre del 2017 escriví textualment a la revista Poble: "La proposta de Més-Esquerra és senzilla. Aprofitar la sentència per comprar no només els 10.000 metres sinó tot l'àmbit, per fer-hi el gran parc de la ciutat a un preu tan bo", tot demanant valentia als responsables polítics d'aquell moment. I ara aquest equip, oblidant el que digueren fa tan sols 1 any, es preparen per aprovar un PGOU on la zona de Torreflorida serà un terreny urbanitzable. No pagar aquests 500.000 euros representa un greu perjudici irreparable perquè no just es perd una zona verda sinó que els habitatges que es farien a aquesta zona, es resten dels que es podrien fer al centre, per rehabilitació o nova construcció. I ens demanam:

Per què aquest canvi radical d'opinió? Per què un ajuntament d'"esquerres" segueix la tònica dels ajuntaments de dretes d'afavorir els especuladors?. És urgent actuar, i evitar que s'aprovi aquest PGOU i que un parell de persones, que quasi han duit a Manacor a la ruïna, aconsegueixin el seu objectiu: enriquir-se a costa dels altres, a costa de condemnar la majoria a tenir una ciutat lletja, incòmoda i deshumanitzada. Si els governs d’esquerres no són valents, quins ho seran? No oblidem també que ara el compromís ecològic ja no és una opció, sinó una obligació. Els col·lectius feministes de Manacor seguirem lluitant per fer de Manacor una ciutat més habitable, més justa i més còmoda per a totes les persones que hi vivim. T'hi apuntes?.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


4
1
A Manacorí
Aquestes dones de llevant han fet molta de feina en aquest pgou i ses seves conclusions son irrefutables. Aqueix pla general no és bo per Manacor.
MANACORI
Sabeu de que xerrau? Heu vist aquest PGOU? Precisament sa presente per evitar que uns pocs se puguin aprofitar de tots es manacorins Sa veritat flip colorins quant llegueix aquests comunicats i aquestes opinions
ciudadano
Muy bien ya era hora de que alguien dijera las cuatro verdades.
Aleix
Totalment d'acord amb s'article. Aquest PGOU és sa ruina per Manacor. El poble no és conscient de tot lo que perdran si s'aprova. És incomprensible que es govern municipal anomenat "d'esquerres" deixi que li marquin aquest gol per s'escuadra. I si en són conscients són uns venuts o uns hipòcrites.