MANACOR POSA SOBRE LA TAULA LA PROSTITUCIÓ I EL TRÀFIC DE PERSONES.
Manacor: Durant el matí de dimarts els alumnes dels instituts manacorins han pogut gaudir de “Chicas nuevas 24 horas” un documental de Mabel Lozano sobre prostitució i tràfic de persones
Per la seva banda, “El Proxeneta” és un documental protagonitzat i explicat per Miguel, un ex proxeneta i amo d’alguns dels macro bordells més importants de l’Estat, condemnat i sentenciat a 27 anys de presó.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/10/2019 - 14:59:00
A les set de l’horabaixa s’ha donat la projecció de “El proxeneta”, també de la mateixa directora. S’ha dut a terme a la sala magna de l’IES Manacor; aquesta vegada, oberta al públic.

MANACOR POSA SOBRE LA TAULA LA PROSTITUCIÓ I EL TRÀFIC DE PERSONES. Aquest dimarts s’han dut a terme dues projeccions de la directora Mabel Lozano. Durant el matí de dimarts, els alumnes dels instituts manacorins han pogut gaudir de “Chicas nuevas 24 horas”, un documental de Mabel Lozano sobre prostitució i tràfic de persones. Així, s’ha pogut posar en negre sobre blanc la problemàtica i debatre aquesta realitat amb els més joves. A les set de l’horabaixa s’ha donat la projecció de “El proxeneta”, també de la mateixa directora. S’ha dut a terme a la sala magna de l’IES Manacor; aquesta vegada, oberta al públic.

Chicas nuevas 24 horas” és un documental que ens mostra passa a passa com muntar un negoci en el qual tot són guanys, donat que “el cos de la dona, si és jove i es cuida, pot arribar a vendre’s en múltiples ocasions durant el mateix dia, sigui consentit o no”. En concret uns trenta-dos mil milions de dòlars a l’any. Es tracta d’un fals documental que apel·la constantment a la consciència de l’espectador situant-lo en la mirada perversa del gran negoci de l’esclavitud sexual.

“Avanzadoras”, d’Oxfam Intermón, el 2015, el “Premio Rodolfo Walsh” a la millor obra policíaca de no ficció, el 2017, o el premi “Mejor Guión Activista”, de la Federació de Dones Progressistes, el 2018.

Per la seva banda, “El Proxeneta” és un documental protagonitzat i explicat per Miguel, un ex proxeneta i amo d’alguns dels macro bordells més importants de l’Estat, condemnat i sentenciat a 27 anys de presó. Al documental, Miguel explica detalladament com ha evolucionat la prostitució al món i com, a principis dels anys noranta, sorgí el negoci del tràfic de dones, amb un únic camí possible, la prostitució. Així mateix, el documental repassa i incideix en el paper del blanquejament de diners, la corrupció, els assassinats, les extorsions i els segrestos.

En ambdós casos, en acabar el documental s’ha pogut comptar amb la directora per poder reflexionar i debatre. Un petit plaer que no sempre es dóna. Mabel Lozano és una escriptora, actriu, directora i model toledana amb una llarga trajectòria que s’ha fet gran amb premis com “Avanzadoras”, d’Oxfam Intermón, el 2015, el “Premio Rodolfo Walsh” a la millor obra policíaca de no ficció, el 2017, o el premi “Mejor Guión Activista”, de la Federació de Dones Progressistes, el 2018.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado