El PI
El Parlament aprova una iniciativa d’El Pi perquè el Govern incrementi el pressupost destinat a salut mental
La comissió de Salut ha donat llum verda a la proposició no de llei que insta a l’executiu a implementar de forma efectiva el Pla Estratègic de Salut Mental.
el-pi.com 01/12/2021 - 19:29:50

El Parlament aprova una iniciativa d’El Pi perquè el Govern incrementi el pressupost destinat a salut mental

La comissió de Salut ha donat llum verda a la proposició no de llei que insta a l’executiu a implementar de forma efectiva el Pla Estratègic de Salut Mental

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat a iniciativa d’El PI PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS una proposició no de llei que insta al Govern de les Illes Balears a incrementar el pressupost destinat a salut mental per implementar de forma efectiva el Pla Estratègic de Salut Mental.

Així mateix, la PNL també recull la necessitat de què el Govern impulsi un pla oficial de suport psicològic dirigit al personal sanitari. La diputada d’El Pi, Lina Pons, ha explicat que un recent estudi impulsat per Satse, “conclou que el 90% de les infermeres de Balears presenta símptomes d'estrès posttraumàtic associat a la pandèmia, el 50% sofreix ansietat i el 20%, depressió”, i ha afegit que “tot i aquestes xifres l’estudi indica que només el 6% de les infermeres rep suport psicològic, encara que el 23% pensa que el necessita i el 37% que ho necessitarà en el futur”.

També s’ha acordat que l’executiu incrementi les plantilles d’especialistes en psicologia clínica als centres d’Atenció Primària per donar un servei d’atenció psicològica de qualitat als ciutadans. Segons Pons, “es fa imprescindible incrementar el nombre de psicòlegs i psicòlogues especialistes en psicologia clínica per atendre de manera adequada la demanda d'atenció especialitzada en salut mental des d’Atenció Primària. Perquè la salut mental no és un caprici”.

 

Reciente
Visto
Comentado