El lunes 23 apareció un juego que refuerza los conocimientos
El Consell de Mallorca ofrece sin moverse de casa vídeos, juegos y trabajar la conciencia ambiental durante el confinamiento del Virus
Juegos como "El Boom de los Residuos", un formato clásico de preguntas y respuestas, dará las claves para hacer una correcta separación de residuos de nuestra casa.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 24/03/2020 - 14:26:37
Son algunas de las posibilidades que ofrecen varios contenidos y propuestas que el departamento insular de Sostenibilidad y Medio Ambiente ha empezado a colgar en sus redes institucionales.

El Consell de Mallorca propone trabajar la conciencia ambiental durante el confinamiento. El Consell ofrece vídeos y juegos interactivos con contenidos de Educación Ambiental. Aprender como se separar las diferentes fracciones de basuras domésticas y poder demostrar con un cuestionario todo lo que has aprendido.

Recrear espacios imaginarios de la Serra de Tramontana con sus oficios tradicionales o viajar con la embarcación "Balear" por diferentes lugares de Mallorca. Son algunas de las posibilidades que ofrecen varios contenidos y propuestas que el departamento insular de Sostenibilidad y Medio Ambiente ha empezado a colgar en sus redes institucionales.

El miércoles 1 de abril tendremos la oportunidad de pasear por la sierra de Tramontana con "Trescant per la Serra", una recreación de paisajes y oficios tradicionales. Finalmente, el martes 7 de abril...

"Mallorca y todas sus maravillas estarán esperando cuando el confinamiento acabe. Aprovechamos para tomar conciencia en familia de la importancia de ser cada vez más sostenibles en nuestro día a día. Estos vídeos pueden ayudar a cumplir este objetivo" ha manifestado la consejera de Sostenibilidad y Medio Ambiente, Aurora Ribot.

El equipo de Educación Ambiental ha adaptado parte de sus contenidos y ha creado otros específicos alrededor de las diferentes materias que son competencia del departamento insular. La recogida selectiva es uno de los objetos preferentes de esta campaña. Juegos como "El Boom de los Residuos", un formato clásico de preguntas y respuestas, dará las claves para hacer una correcta separación de residuos de nuestra casa.

"Todas y todos podemos aprender mucho, especialmente las más pequeñas y pequeños. El cuidado del medio ambiente tiene que ser un objetivo social prioritario", ha remarcado Ribot. El pasado sábado 21 el departamento insular colgó una pieza audiovisual donde se explica como hacer un reciclaje correcto de nuestros residuos.

El lunes 23 apareció un juego que refuerza los conocimientos alrededor de este asunto. Hoy, miércoles 25, se podrá acceder al juego "El Boom de los Residuos". El miércoles 1 de abril tendremos la oportunidad de pasear por la sierra de Tramontana con "Trescant per la Serra", una recreación de paisajes y oficios tradicionales. Finalmente, el martes 7 de abril será el momento de salir al mar con la "Balear".

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha anunciat que intensifica la xarxa de recursos socials amb la posada en marxa per part de l’IMAS del número de telèfon gratuït 900 100 444 per atendre les emergències socials sorgides durant l’estat d’alarma provocat per la crisi del coronavirus.

Cladera,  que durant una compareixença telemàtica ha agraït l’esforç de tot el personal de l’IMAS, ha explicat que el 900 100 444 comptarà, a partir d’aquest dimecres amb un total de deu línies operatives, en horari de 9 a 21 hores de dilluns a divendres i de 9 a 14h els dissabtes i diumenges. Un equip de psicòlegs, educadors i treballadors socials de tots els departaments de l’IMAS atendran les cridades i oferiran la millor solució al respecte, derivant-los als serveis propis o a serveis d’altres administracions, segons cada cas. Així mateix faran un seguiment posterior de cadascuna de les consultes.

La presidenta del Consell ha afirmat que «l’objectiu de la institució insular és poder seguir donant cobertura en el manco temps possible a totes les situacions d’especial vulnerabilitat». En aquest sentit, al servei d’atenció telefònica s’atendran necessitats personals d’emergència social i també servirà per donar a conèixer situacions de familiars, veïnats o coneguts (persones majors que necessitin assistència, menors en situació de risc...).

Les persones sordes també poden accedir a aquest servei telefònic mitjançant el sistema de la vídeo telefonada. A més d’habilitar aquesta línia, Cladera ha recordat que des del Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, s’han impulsat altres mesures per protegir i garantir la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables:

- s’ha reforçat el personal dels centres de gent gran i de l’àrea d’inclusió social

- es fa un seguiment telefònic directe tant a les més de 2.000 persones majors que han emprat algun dels seus serveis, així com a les més de 600 famílies d’acollida

- es realitzen visites a domicili d’unes 400 famílies amb menors que tenen declaració de risc, per avaluar com està la situació

- s’han extremat les mesures d’higiene a totes les residències de persones majors, centres d’inclusió social i centres de menors, així com els protocols de prevenció (restricció de les sortides i entrades, medició de la temperatura a personal i usuaris).

- la UMES reparteix menjar almanco dues vegades al dia a les persones sense llar


Igualment, cal recordar que el Consell de Mallorca, en col·laboració amb la Federació Hotelera de Mallorca i les entitats Hogar Sí, La Sapiència, Fundació Tardor i Estudi 6, han habilitat 50 places per a persones sense llar al poliesportiu Sant Ferran.

A més a més, també s’ha habilitat el pavelló de Son Moix per acollir 50 persones més en una actuació coordinada entre IMAS i Ajuntament de Palma. En aquest sentit, des del Consell de Mallorca no es descarta poder habilitar un altre espai per allotjar les persones que ara viuen al carrer, si fos necessari.

Per altra banda, les federacions i associacions de gent gran, en coordinació amb els ajuntaments, també fan un seguiment directe de tots els usuaris de les activitats organitzades des del Departament de Promoció Sociocultural. Igualment, cal recordar que el   departament de Presidència disposa del telèfon d’atenció per a les víctimes de violència masclista  971 598205, el qual ja ha atès més de 100 telefonades des del dia 18 de març. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado