Estam molt contents amb l’acollida i la majoria de les persones participants
Son Servera: El projecte social impulsat des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament ha finalitzat aquest divendres 25 la seva 1ª convocatòria, de la que se’n han pogut beneficiar 41 famílies
250.000 euros procedents del superàvit del 2019, que l'Estat permet destinar a ajudes i projectes socials. Ajuntament de Son Servera Tel.: 971 56 70 02 www.sonservera.es Plaça de Sant Ignasi, 1 Son Servera.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 25/09/2020 - 10:45:00
Amb un senzill acte on s’ha entregat un document d’agraïment als participants es tanca aquesta primera convocotòria d’un programa que combina la formació i el treball pràctic i en el qual els participants durant 2 mesos.

41 famílies del municipi es beneficien de la primera convocatòria del programa “SUMA”. El programa de d’inclusió sociolaboral continuarà amb nous participants. D’aquesta manera es beneficien un major nombre de famílies. El projecte social impulsat des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament ha finalitzat aquest divendres 25 de setembre la seva primera convocatòria, de la que se’n han pogut beneficiar 41 famílies.

Amb un senzill acte on s’ha entregat un document d’agraïment als participants es tanca aquesta primera convocotòria d’un programa que combina la formació i el treball pràctic i en el qual els participants durant dos mesos han duit a terme activitats de jardineria, manteniment, administració o esport i que han permès, entre altres, les millores d’espais públics municipals com a pla individual per tal de rebre una prestació per a cobrir les seves necesitats bàsiques. Una manera de reactivar l'economia familiar del municipi causada per la crisi de la Covid-19.

A la segona convocatòria es preveu que se’n beneficiaran aproximadament unes altres 40 famílies afectades per aquesta crisi. L'Ajuntament ha destinat al total de la iniciativa, que s’allargarà fins a final d’any.

La valoració tant de les persones participants com de l’Ajuntament és molt positiva. «No només ha estat una ajuda per l’economia familiar, sinó també a escala personal», expliquen els participants. «Estam molt contents amb l’acollida i la majoria de les persones participants han tengut una actitud molt positiva. De fet, tant els mateixos participants com veïns i veïnes ens han demanat que seguim amb el programa», ha explicat Marga Bonet, regidora de Serveis Socials.

Durant aquest temps, els participants han realitzat tasques de suport als diferents departaments, contribuint a la neteja de diferents espais del municipi així com camins o espais verds, donant suport a la brigada en les tasques de manteniment: millora de les voreres, participació en la millora del CEIP Jaume Fornaris i na Penyal amb la pintada de baranes, calefectors o parets, ajudant a l’organització del padró municipal o acompanyant als tèncnics a informar als comerços, entre altres. Unes tasques que incrementaran la seva formació afavorint així la seva reinserció al mercat laboral.

A la segona convocatòria es preveu que se’n beneficiaran aproximadament unes altres 40 famílies afectades per aquesta crisi. L'Ajuntament ha destinat al total de la iniciativa, que s’allargarà fins a final d’any, gairebé 250.000 euros procedents del superàvit del 2019, que l'Estat permet destinar a ajudes i projectes socials. Ajuntament de Son Servera Tel.: 971 56 70 02 www.sonservera.es Plaça de Sant Ignasi, 1 Son Servera

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado