«Reiniciam Inca - Millora Digital» està dotada amb 30.000 euros.
Inca: L'Ajuntament llança 4 noves convocatòries de subvencions dirigides especialment als sectors més afectats per la crisi provocada per la pandèmia i dinamitzar la ciutat, 170.000 euros
L'ajuda està dirigida sobretot a aquelles persones autònomes i microempreses que s'han vist obligades a renovar-se tecnològicament per poder fer front a la situació i mantenir la seva activitat econòmica.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/10/2021 - 03:52:00
Inca, reforçant les ajudes estatals i autonòmiques. Reactivar el teixit empresarial és de vital importància per garantir la recuperació de la nostra economia», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Inca destina 170.000 euros en més ajudes per a autònoms i empresaris. L'Ajuntament llança 4 noves convocatòries de subvencions dirigides especialment als sectors més afectats per la crisi provocada per la pandèmia i dinamitzar la ciutat.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla Reiniciam Inca, impulsat amb la finalitat de reactivar l'activitat econòmica i social del municipi i contribuir a pal·liar els efectes derivats de la COVID-19.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla Reiniciam Inca, impulsat amb la finalitat de reactivar l'activitat econòmica i social del municipi i contribuir a pal·liar els efectes derivats de la COVID-19.

L'Ajuntament d'Inca posa en marxa 4 noves convocatòries de subvencions amb l'objectiu de contribuir a pal·liar els efectes econòmics de la crisi generada per la COVID-19 i ajudar a mantenir l'activitat econòmica de la ciutat. D'aquesta manera, el consistori destinarà 170.000 euros més en ajudes directes a autònoms, comerciats, restauradors i empresaris.

«Una de les nostres prioritats és ajudar en la reactivació del teixit productiu i econòmic del municipi, per tal de garantir la recuperació de la nostra economia. Per tant, aquestes convocatòries d’ajudes neixen amb la finalitat de contribuir a la sostenibilitat financera i al manteniment de l’activitat comercial i empresarial d’Inca, reforçant les ajudes estatals i autonòmiques. Reactivar el teixit empresarial és de vital importància per garantir la recuperació de la nostra economia», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

La primera convocatòria de subvencions, anomenada «Reiniciam Inca - Millora Digital», neix amb la finalitat d'ajudar a aquelles empreses que han realitzat actuacions per millorar i impulsar la digitalització dels seus negocis. L'ajuda està dirigida sobretot a aquelles persones autònomes i microempreses que s'han vist obligades a renovar-se tecnològicament per poder fer front a la situació i mantenir la seva activitat econòmica.

Entre les actuacions subvencionables es troben, per exemple, l'adquisició d'equips informàtics, la creació d'una pàgina web o una plataforma de venda en línia; les quals s'han d'haver desenvolupat dintre del període comprès entre el dia 14 de març de 2020 i el dia 30 de setembre de 2021, ambdós inclosos. La línia de subvencions «Reiniciam Inca - Millora Digital» està dotada amb 30.000 euros.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Inca impulsa també les subvencions «Reiniciam Inca – Emprèn I» i «Reiniciam Inca – Emprèn II», la primera de les quals està destinada a coadjuvar les actuacions executades durant 2020 i les segones durant 2021.

Ambdues subvencions estan formades per dues línies d'ajudes: la primera té per objecte fomentar la reactivació econòmica i la implantació de noves empreses al municipi; i la segona per millorar l'estètica exterior dels comerços del municipi d'Inca i fer més atractiva i competent l'oferta comercial.

La quantia total destinada a aquestes subvencions ascendeix a 90.000 euros, 40.000 euros per a «Reiniciam Inca - Emprèn I» i 50.000 per a «Reiniciam Inca - Emprèn II». Per últim, es posa també en marxa una convocatòria de subvencions dirigida a les associacions i entitats sense ànim de lucre relacionades amb l’àmbit comercial i empresarial que tinguin com a finalitat la promoció i la defensa dels interessos generals del comerç, la indústria i la promoció del producte local.

Aquesta línia, anomenada «Reiniciam Inca – Dinamitza» està dotada amb 50.000 euros amb la finalitat d’activar i dinamitzar l’economia del municipi duent a terme actuacions que incentivin i impulsen el sector empresarial.

En aquest sentit, la regidora d’Innovació i Empresa, María José Fernández, destaca que «des del primer dia, hem estat en contacte amb autònoms, empresaris i associacions per conèixer de primera mà les seves inquietuds i necessitats. Durant tots aquests mesos, hem fet un esforç important per destinar tots els recursos al nostre abast per pal·liar els efectes de la pandèmia i intentar mantenir l’activitat econòmica i els llocs de feina a la nostra ciutat.». 

VIII Cursa de sa Galleta Inca 2021. Dissabte 30 d’octubre es durà a terme la vuitena edició de la Cursa de la Galleta a la barriada de Crist Rei d'Inca, en el marc de la Fira de l’Oci i de l’Esport. La sortida es realitzarà des de les Piscines Municipals Catalina Corró d’Inca. 

A les 11.00 hores començarà la cursa infantil amb distàncies dels 500 als 1200 metres. Tots els infants que participin rebran com a obsequi un lot de productes Quely. Després, a les 12 hores es realitzarà la sortida d’adults amb una cursa única de 5 km.

Les inscripcions es poden realitzar a través de la web elitechip.net i, de manera presencial, a la recepció de les Piscines Municipals Catalina Corró d’Inca. S’entregarà una camiseta tècnica a les 325 persones que s’inscriguin.

La recollida de dorsals i de la camiseta tècnica es durà a terme el mateix dia de la cursa, a partir de les 9.30 h en la taula de l'organització instal·lada a l’exterior les piscines.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado