Aquesta serà una de les grans apostes de cara als mesos vinents
Inca inverteix 800.000 euros a la reforma i modernització de l'enllumenat públic de més de 300 carrers, el Govern central a través de l'IDAE amb l'aportació de més de 50%
El projecte preveu una inversió de 800.000 euros, dels quals cinc-cents mil euros corresponen a una ajuda de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía» (IDAE), organisme depenent del Ministerio para Transición Ecológica
AGENCIA MANACORNOTICIAS 07/12/2022 - 04:17:00
També, aquestes infraestructures permetran a posada en funcionament del sistema de temporització dels nivells de lluentor incorporada en cada processador de gestió de les lluminàries.

Inca inverteix 800.000 euros a la reforma i modernització de l'enllumenat públic de més de 300 carrers. El projecte està cofinançat pel Govern central a través de l'IDAE amb l'aportació de més de cinquanta per cent. L'Ajuntament d'Inca emprendrà ben aviat una operació de substitució massiva de lluminàries als carrers d'Inca, fent una aposta important per la tecnologia LED.

El projecte preveu una inversió de 800.000 euros, dels quals cinc-cents mil euros corresponen a una ajuda de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía» (IDAE), organisme depenent del Ministerio para Transición Ecológica y Reto Demográfico."L'aposta de l'equip de govern pel que fa a la il·luminació del carrer és clara: aconseguir un servei de qualitat, respectuós amb l'entorn i amb les necessitats de la nostra ciutat", ha comentat la tinent batle de Serveis i espai públic, Maricarmen Oses.

També es preveu que hi hagi una disminució dels costos de manteniment de la instal·lació, ja que no caldrà substituir llums defectuosos ni haver d'anticipar-se a la fi de la seva vida útil. Es calcula que es podrà arribar a menys de l'1%

Seguint el mateix criteri que a altres projectes ja redactats amb anterioritat, es pretén substituir les lluminàries del tipus FO5 instal·lades en diferents carrers del municipi, on encara no s'ha actuat, per unes noves lluminàries equipades amb tecnologia LED. Així com substituir les lluminàries tipus Viari equipades amb llums de vapor de sodi -VSAP- per lluminàries tipus viari equipades amb tecnologia LED.

El projecte divideix la ciutat amb dos eixos: est i oest. Es realitzarà la substitució de 2.376 lluminàries de més de 300 carrers a ambdues zones. També es reemplaçaran un total de 45 quadres elèctrics. Les obres estan pautades segons un calendari per tal d'evitar les molèsties de trànsit i aparcament a tota la ciutat. Des de l'Ajuntament s'anirà informant puntualment de les zones afectades, tant amb senyals als carrers com a través dels canals digitals municipals.

"Aquesta serà una de les grans apostes de cara als mesos vinents, ja que suposa donar solució a un problema mediambiental, de consum elèctric i de seguretat", comenta el Batle, Virgilio Moreno. S'ha de tenir en compte que les noves lluminàries redueixen la seva potència al 75% a les 4 hores de funcionament, fet que suposa aconseguir un doble objectiu: reduir la contaminació lumínica i minvar el consum elèctric. Aquesta actuació està adreçada a reduir el consum d'energia elèctrica i la consegüent disminució d'emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera.

També es preveu que hi hagi una disminució dels costos de manteniment de la instal·lació, ja que no caldrà substituir llums defectuosos ni haver d'anticipar-se a la fi de la seva vida útil. Es calcula que es podrà arribar a menys de l'1% les emissions lluminoses cap al cel produïdes per les lluminàries, de manera que es compleixi el Decret 1890/2008. Decret que pràcticament totes les lluminàries instal·lades actualment no compleixen.

Paral·lelament, aquest projecte evitarà molèsties als habitatges que estan per damunt els fanals, ja que aquests només dirigeixen la llum cap al carrer. També, aquestes infraestructures permetran a posada en funcionament del sistema de temporització dels nivells de lluentor incorporada en cada processador de gestió de les lluminàries.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo para Inca Otros municipios deberían tomar nota