25 visites a diferents empreses, aconseguint que 12 d’elles
Manacor: El "Projecte de vida per a la inserció laboral" d’Estel de Llevant aconsegueix incorporar a 13 persones amb trastorn de salut mental al mercat laboral
Per la seva banda, Guillem Febrer, gerent d’Estel de Llevant, ha agraït el suport de CaixaBank i Fundació Sa Nostra i ha celebrat l’èxit d’aquest projecte, que "ens encoratja a continuar desenvolupant iniciatives
AGENCIA MANACORNOTICIAS 06/02/2023 - 04:00:00
Així, cada persona participant ha pogut desenvolupar el seu projecte laboral, tant per a la millora de les seves competències personals i laborals, com per a l’accés al mercat laboral, treballant en la recerca, selecció

El "Projecte de vida per a la inserció laboral" d’Estel de Llevant aconsegueix incorporar a 13 persones amb trastorn de salut mental al mercat laboral. Aquesta iniciativa, seleccionada a la ‘Convocatòria Social 2022’ de CaixaBank i Fundació Sa Nostra, ha comptat amb la participació de 33 persones amb necessitat de suport per a recerca i manteniment de feina i de 12 empreses col·laboradores.

Durant els darrers mesos de 2022, l’Associació Estel de Llevant ha dut a terme el "Projecte de vida per a la inserció laboral" amb el suport de CaixaBank i Fundació Sa Nostra a través de la 'Convocatòria Social 2022' aconseguint plenament tots els objectius plantejats.

L'Associació Estel de Llevant treballa des de 1996 a les comarques de Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies. El 2021 més de 270 persones

Aquest projecte tenia com a objectiu la incorporació al mercat laboral de persones amb trastorn de salut mental amb un enfocament centrat en el seu projecte vital i, per tal d’aconseguir-ho, s’ha desenvolupat un pla de feina tenint en compte les competències de cada persona.

Els bons resultats del projecte es reflecteixen en les 33 persones en edat de treballar i amb necessitat de suport per a recerca i manteniment de la feina que hi han participat (es preveia arribar a 30 persones) i, sobretot, en les 13 persones amb trastorn de salut mental que s’han pogut incorporar al mercat laboral amb un contracte de feina. Per això, s’han realitzat 25 visites a diferents empreses, aconseguint que 12 d’elles es converteixin en empreses col·laboradores.

Així, cada persona participant ha pogut desenvolupar el seu projecte laboral, tant per a la millora de les seves competències personals i laborals, com per a l’accés al mercat laboral, treballant en la recerca, selecció, incorporació i manteniment del lloc de feina.

El projecte, que ha comptat amb el suport de CaixaBank a través de la Fundació Sa Nostra aportant 5.000 euros, s’ha centrat en fomentar l’ocupació i l’orientació ocupacional de persones amb discapacitat per trastorn mental, el col·lectiu amb més dificultats per accedir a un lloc de feina segons les dades de l’EPA (Enquesta de Població Activa): la seva taxa d’ocupació el 2019 va ser del 16,9%, front al 25,8% de les persones amb discapacitat i el 65,9% de la població sense discapacitat. Unes xifres relacionades amb l’estigma sobre la malaltia mental i amb les carències d’experiència i formació de part del col·lectiu.

Diego Riera, responsable d’Acció Social de CaixaBank a Balears, ha volgut donar l’enhorabona pels resultats obtinguts i ha manifestat el seu agraïment "a Estel de Llevant per la gran feina que realitza diàriament per a millorar la situació i perspectives de futur de les persones vulnerables a les que atén" i ha destacat "la importància de la col·laboració entre les diferents entitats i institucions per a protegir a les persones en situació de vulnerabilitat social".

Per la seva banda, Guillem Febrer, gerent d’Estel de Llevant, ha agraït el suport de CaixaBank i Fundació Sa Nostra i ha celebrat l’èxit d’aquest projecte, que "ens encoratja a continuar desenvolupant iniciatives com aquesta per acompanyar a persones que conviuen amb trastorn de salut mental de la comarca de Manacor afavorint el seu desenvolupament individual i social i la normalització i integració en tots els sentits de la vida de la persona".

L'Associació Estel de Llevant treballa des de 1996 a les comarques de Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies. El 2021 més de 270 persones han participat en els seus programes i serveis en els quals hi treballen més d’una seixantena de professionals.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo