Augment del servei 2 hores i mitja diàries els mesos de juny i setembre
Manacor compta amb un nou contracte de Salvament marítim per a les platges del municipi adjudicat per un import anual de 650.000 € i total hi ha 23 efectius actius
El nou contracte també millora les condicions i les eines de treball del servei de salvament, que inclou nou material entre el que cal destacar pulsòmetres, tensiòmetres i flotadors compactes inflables
AGENCIA MANACORNOTICIAS 21/06/2024 - 10:12:00
Altres millores destacades del nou servei són una moto d’aigua com a recurs actiu i compartit entre les platges per poder actuar amb major efectivitat a les emergències que ho requereixin, jornades

MANACOR AMPLIA EL SERVEI DE SALVAMENT MARÍTIM PER ADAPTAR-SE ALS NOUS USOS DE LES PLATGES DEL MUNICIPI. Manacor compta amb un nou contracte de Salvament marítim per a les platges del municipi. El nou contracte va començar dia 1 de juny, tot i que a dia primer de maig ja es va començar a implantar el nou horari. A partir d'enguany, l'Empresa de Serveis del municipi de Manacor és l'encarregada de coordinar el Salvament marítim i aquest hivern la SAM ja ha actualitzat tots els plans de salvament de platges del municipi de Manacor.

El president de la SAM, Sebastià Llodrà; la vicepresidenta de la SAM, Joana Maria Llull; la delegada de Turisme, Júlia Acosta; i el tècnic de la SAM, Antoni Febrer; han presentat els detalls del nou servei aquest divendres de matí a la platja de Cala Murada. El contracte de Salvament marítim està dividit en dos lots:

L'horari de les platges de risc mitjà (s'Illot, Porto Cristo, Cala Anguila, Cala Mendia, Estany d'en Mas, Cala Domingos Gran, Cala Domingos Petit i les embarcacions de vigilància dinàmica de les platges i cales

Lot 1 Salvament i Socorrisme adjudicat per un import anual de 650.000,00€. Lot 2 Servei d’abalisament adjudicat per un import anual de 50.000,00€. El nou contracte incorpora millores significatives respecte dels contractes anteriors i que es detallen a continuació: Augment del servei 3 hores diàries els mesos de maig i octubre a les platges de risc mitjà. Augment del servei 2 hores diàries els mesos de maig i octubre a les platges de risc baix.

Augment del servei 2 hores i mitja diàries els mesos de juny i setembre a les platges de risc mitjà. Augment del servei 1 hora i mitja diària els mesos de juny i setembre a les platges de risc baix. El servei s'incrementa els mesos de maig i octubre i s'adapta així a l'increment de presència de persones a les platges durant aquests mesos derivada dels efectes del canvi climàtic.

L'horari de les platges de risc mitjà (s'Illot, Porto Cristo, Cala Anguila, Cala Mendia, Estany d'en Mas, Cala Domingos Gran, Cala Domingos Petit i les embarcacions de vigilància dinàmica de les platges i cales naturals) és en temporada baixa (maig i octubre) de dilluns a diumenge de 10 h a 17 h, en temporada mitja (juny i setembre) de dilluns a diumenge de 10 h a 19 h i en temporada alta (juliol i agost) de 10 h a 19.30 h.

L'horari de les platges de risc baix (Cala Antena i Cala Murada) és en temporada baixa de dilluns a diumenge d'11 h a 17 h, en temporada mitja de dilluns a diumenge de 10 h a 18 h i en temporada alta de 10 h a 19.30 h. Dins el mes de maig, gràcies a aquesta ampliació d’horari, ja s’han realitzat diferents actuacions per part del servei de salvament i socorrisme que han estat clau per salvar vides.

El nou contracte, incrementa i adapta el servei a les especificitats del territori, ja que el servei que es donava anteriorment era el mateix a totes les platges. Concretament, les temporades anteriors, l'horari de salvament marítim era de 12 h a 16 h (4 hores) els mesos de maig i octubre, d'11 h a 17 h (6 hores) de l'1 al 14 de juny i del 15 al 30 de setembre, d'11 h a 18 h (7 hores) del 15 al 30 de juny i de l'1 al 16 de setembre, i de 10 h a 19.30 h (9,5 hores) els mesos de juliol i agost.

Increment del servei de vigilància dinàmica. El nou servei de Salvament marítim ha afegit també una segona embarcació, el que suposa un equip més format per dues persones. Aquest increment permet que un equip de salvament amb embarcació realitzi una vigilància dinàmica a la costa nord de Manacor i l’altre realitzi la vigilància dinàmica a la costa sud. Aquest fet permet reduir el temps de reacció per via aquàtica del servei de vigilància en cas d’emergència.

Recursos humans i altres millores. Pel que fa al capital humà, en total hi ha 23 efectius actius cada dia a les platges del municipi Manacor. El nou contracte també millora les condicions i les eines de treball del servei de salvament, que inclou nou material entre el que cal destacar pulsòmetres, tensiòmetres i flotadors compactes inflables en contacte amb l’aigua. Aquest nou contracte ha permès també l'actualització salarial d'acord amb el nou conveni col·lectiu de salvament.

Altres millores destacades del nou servei són una moto d’aigua com a recurs actiu i compartit entre les platges per poder actuar amb major efectivitat a les emergències que ho requereixin, jornades de difusió relacionades amb el servei de salvament, socorrisme i primers auxilis, dotació de fulletons informatius de primers auxilis i autoprotecció i la realització d’una jornada de neteja de fons marins cada any de contracte en vigor.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo