Em diuen Va-len-ti-na dirigida a un públic adult per, com diu Marga Serrano
Presentació del conte sobre bullying em diuen Va-len-ti-na, de Marga Serrano Servera dijous dia 11 de maig a les 19,30h a la Institució Antoni M. Alcover de Manacor
Em diuen Va-len-ti-na ens mostra un cas com qualsevol d´assetjament. El títol vol ser una reivindicació de la identitat de la protagonista, ja que segons l´autora, “quan no et diuen pel teu nom, alguna cosa passa.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 04/05/2023 - 13:29:00
Marga Serrano Servera (Son Servera, 1972). La seva trajectòria laboral en el món de la premsa, començà l´any 1992 escrivint receptes de cuina mallorquina a la premsa local.

Presentació del conte sobre bullying. Em diuen Va-len-ti-na, de Marga Serrano Servera. Dijous dia 11 de maig a les 19,30h a la Institució Antoni M. Alcover de Manacor. L’ autora insisteix en que no serà una presentació comú d´un conte infantil, ni molt manco. La Institució Alcover acollirà la primera presentació de Em diuen Va-len-ti-na dirigida a un públic adult per, com diu Marga Serrano “sacsejar consciències”.

El conte serà presentat per la manacorina Cristina Salom, docent i escriptora i en el transcurs de l´acte es projectarà un vídeo amb tres testimonis de víctimes de bullying. “Són testimonis de tres dones adultes –declara Serrano- que conten l´assetjament que varen patir i com es troben ara, qui són i si ho han superat o no. Testimonis reals de víctimes que detallen les conseqüències dels actes violents dels seus assetjadors i assetjadores”.

El conte serà presentat per la manacorina Cristina Salom, docent i escriptora i en el transcurs de l´acte es projectarà un vídeo amb tres testimonis de víctimes de bullying. “Són testimonis de tres dones adultes

Em diuen Va-len-ti-na ens mostra un cas com qualsevol d´assetjament. El títol vol ser una reivindicació de la identitat de la protagonista, ja que segons l´autora, “quan no et diuen pel teu nom, alguna cosa passa. Que l´individu assetjador s´adreci a la víctima amb un nom despectiu és un dels primers símptomes de la voluntat de burlar-se´n”.

Segons declaracions de na Marga Serrano, “en casos com la publicació d´aquest conte, algú diria que es conformaria amb que pogués ajudar a una sola persona per a reaccionar i demanar ajuda, però jo no vull això, no em basta amb una sola persona, pretenc sacsejar consciències!. Patir assetjament et canvia la vida, perquè et condiciona i et paralitza. “

El conte està editat per Purpurina editorial i il·lustrat per la manacorina Roser O. Salom, sobre la que l´autora destaca “la importància de les expressions tan reals de cada un dels personatges. Na Roser ha aconseguit amb les línies precises dibuixar una història plena de sentiments ambientada en l´època actual”

Em diuen Va-len-ti-na inclou un text dirigit als pares a on els convida a reflexionar sobre -com diu Serrano- “donar als nostres fills un espai de seguretat per a que es sentin tranquils i còmodes per a contar-nos allò que els hi preocupa, per demanar ajuda, quan no sempre és així”.

Es tracta del segon conte infantil publicat per l´autora i el seu quart llibre. Recordam títols com Llocs amb memòria (any 2018), Na Mati. Tantes il·lusions com pors elegides (any 2020) i Me vull vestir de dimonió! (any 2021).

Marga Serrano Servera (Son Servera, 1972). La seva trajectòria laboral en el món de la premsa, començà l´any 1992 escrivint receptes de cuina mallorquina a la premsa local. Va col·laborar a diaris com El Mundo. El Día de Baleares y Diario de Mallorca, així com també va ser redactora a diferents mitjans de comunicació. Des de l´any 2014 encamina la seva trajectòria laboral en el món editorial amb la creació de la revista cultural ALA EST i el naixement de Purpurina editorial (2018).

Ha publicat un llibre sobre reportatges de llocs abandonats de l´illa Llocs amb memòria; una novel·la, Na Mati. Tantes il·lusions com pors elegides i un conte infantil, Me vull vestir de dimonió!. Actualment ha escrit una obra de teatre no publicada que serà l´inici d´un projecte cultural en el que hi està treballant juntament amb na Bel Ruiz.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado