El PI
Gili: “Som l’unic partit amb papereta propia i això demostra la importancia que li donam a Europa”
PNV, Coalició Canaria, Geroa Bai i El Pi presenten la coalició CEUS per les pròximes eleccions europees del 9 de juny.
el-pi.com 22/05/2024 - 21:31:26

Gili: “Som l’unic partit amb papereta propia i això demostra la importancia que li donam a Europa”

PNV, Coalició Canaria, Geroa Bai i El Pi presenten la coalició CEUS per les pròximes eleccions europees del 9 de juny.

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, PNV, Coalición Canaria i Geroa Baihan presentat la Coalició per una Europa Solidaria CEUS per les eleccions europees del 9 de juny. El president d’El Pi, Tolo Gili, ha assegurat que “les Balears no ha tengut mai una veu pròpia i independent a Europa perquè els eurodiputats del PP, PSOE, VOX o SUMAR fa temps que han demostrat que no miren per nosaltres”.

Per això, és important tenir una veu balear a Europa, i per això agraïm el compromís dels partits que formam aquesta coalició que els diputats que treguem també seran diputats de les Illes i faran feina per les Balears. Seran les veus pròpies de les Illes Balears a les institucions europees”, ha explicat el president.

Gili ha explicat que “en el seu moment, ja tenguérem una eurodiputada durant els darrers 5 anys i la nostra situació política no ens ha permès fer l’aposta que hauríem d’haver fet per Europa. I aquesta vegada no ens passarà. Tenim un candidat molt preparat, en Jordi Prunés, i estarà molt damunt la coalició i els temes europeus. Farem feina junts perquè Europa s’acosti a les Balears”, insisteix.

I volem recordar”, recorda Gili, “que som l’únic partit que té una papereta pròpia, una papereta de les Illes, d’obediència balear… tota la resta de partits passen per llistes que depenen de Madrid. El primer balear que hi ha a les llistes europees és el nostre candidat, que és el número 4. I això demostra l’ajuda i el respecte dels partits que formam aquesta coalició i la importància que El Pi dona a les eleccions europees. Els grans problemes de les Balears passen per Europa, i nosaltres volem ser a Europa”.

Per la seva part, el candidat d’El Pi a les eleccions europees Jordi Prunés ha explicat que “a les Illes tenim problemes de saturació, tenim problemes d’habitatge, necesiitam posar en marxa un agenda balear i implantar la transició energètica, i per això és necessari que Europa també s’impliqui i hi siguem presents. I quina millora manera que fer-ho acompanyat de partits que son referents per nosaltres”, ha assegurat el candidat.

A la presentació els presidents del PNV, Andoni Ortuzar; el secretario general de Coalición Canaria, Fernando Clavijo: la secretaria general de Geroa Bai, Uxue Barkos; i el president d’El Pi, Tolo Gili, han firmat el manifest de la coalició. També hi han estat presents els candidats Oihane Agirregoitia (PNV), Carlos Alonso (Coalición Canaria), Amaia Arrizabalaga (Geroa Bai) i Jordi Prunés (El Pi).

 

Reciente
Visto
Comentado